A A+ A++

Już są wyniki!

Dnia 5 października 2023 roku rozstrzygnięto konkurs organizowany razem z Centrum Popularyzacji Nauki oraz Samorządem Studenckim Wydziału Chemicznego! W celach wyhodowania kryształów można było wykorzystywać materiały dostępnie komercyjne, nietoksyczne (np. sól, cukier, kwas cytrynowy itp.).

W naszej inicjatywnie wsparli nas liczni sponsorzy, dzięki którym ufundowano nagrody dla uczestników, za co bardzo dziękujemy i mamy nadzieję na podobną współpracę w podobnych wydarzeniach 🙂

Jury składające się z:
- dr inż. Macieja Sowy,
- dr hab. Aleksandry Ziembińska-Buczyńskiej z Centrum Popularyzacji Nauki,
- Mgr inż. Małgorzaty Adamiec-Organiściok z Studenckiego Koła Naukowego Inżynierii i Biologii Systemów,
- Weroniki Kołodziej,
- Filipa Wojtasa,
- Huberta Knap,
- Jakuba Chłonda,

Po długich dyskusjach wybrało laureatów w dwóch kategoriach:
a) na najpiękniejszy kryształ:
- I miejsce zajął Tomasz Cwinarowicz
- II miejsce zajęła Pola Branecka
- III miejsce zajęła Agnieszka Kicińska
oraz przyznano wyróżnienie dla Macieja Gdali (oraz jego kota 😉 )

b) na największy kryształ:
- I miejsce zajął Tomasz Cwinarowicz
- II miejsce zajęła Pola Branecka
- III miejsce zajęła Agnieszka Kicińska

Bardzo dziękujemy wszystkim uczestnikom za udział w konkursie oraz prosimy osoby nieobecne na rozdaniu nagród po odebranie ich u mgr inż. Anny Byczek-Wyrostek i mamy nadzieję, że w przyszłym roku będzie nas jeszcze więcej!

Zapraszamy również do naszego fotoreportażu: https://portal.polsl.pl/sknch/fotoreportaze/final_konkursu_chemiczny_krysztal/

Do zobaczenia, hodowcy kryształów!

Sponsorzy

© Politechnika Śląska

Ogólna klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych przez Politechnikę Śląską

Całkowitą odpowiedzialność za poprawność, aktualność i zgodność z przepisami prawa materiałów publikowanych za pośrednictwem serwisu internetowego Politechniki Śląskiej ponoszą ich autorzy - jednostki organizacyjne, w których materiały informacyjne wytworzono. Prowadzenie: Centrum Informatyczne Politechniki Śląskiej (www@polsl.pl)

Zasady wykorzystywania „ciasteczek” (ang. cookies) w serwisach internetowych Politechniki Śląskiej

Deklaracja dostępności

„E-Politechnika Śląska - utworzenie platformy elektronicznych usług publicznych Politechniki Śląskiej”

Fundusze Europejskie
Fundusze Europejskie
Fundusze Europejskie
Fundusze Europejskie