Zasady wykorzystywania „ciasteczek” (ang. cookies) w serwisach internetowych Politechniki Śląskiej

W serwisach internetowych utrzymywanych przez Centrum Informatyczne Politechniki Śląskiej użytkowane są dwa rodzaje ciasteczek/cookies – stałe i sesyjne.

  • Cookies o charakterze stałym są danymi służącymi do przechowywania informacji pomiędzy poszczególnymi odwiedzinami serwisu internetowego przez użytkownika. Mogą być wykorzystywane zarówno do zapamiętywania preferencji użytkownika jak również do analizy jego zachowań. Ten rodzaj cookies przechowywany jest w urządzeniu użytkownika (zwykle specyficzny plik w folderze technicznym przeglądarki) i pozostaje w nim przez czas określony przez serwer w momencie utworzenia albo do chwili samodzielnego usunięcia przez użytkownika.

     

  • Cookies o charakterze sesyjnym są danymi niezbędnymi do utrzymania sesji w ramach bieżących działań użytkownika serwisu WWW. Ten rodzaj danych przechowywany jest wyłącznie w pamięci operacyjnej urządzenia końcowego użytkownika i pozostaje w niej do momentu zakończenia sesji – zamknięcia strony internetowej lub wyłączenia przeglądarki internetowej.

Jak zmienić ustawienia przeglądarki, aby zarządzać plikami cookies bądź całkowicie je zablokować?
Przykładowa informacja dla wybranych przeglądarek:

© Politechnika Śląska

Ogólna klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych przez Politechnikę Śląską

Całkowitą odpowiedzialność za poprawność, aktualność i zgodność z przepisami prawa materiałów publikowanych za pośrednictwem serwisu internetowego Politechniki Śląskiej ponoszą ich autorzy - jednostki organizacyjne, w których materiały informacyjne wytworzono. Prowadzenie: Centrum Informatyczne Politechniki Śląskiej (www@polsl.pl)

Zasady wykorzystywania „ciasteczek” (ang. cookies) w serwisach internetowych Politechniki Śląskiej

Deklaracja dostępności

„E-Politechnika Śląska - utworzenie platformy elektronicznych usług publicznych Politechniki Śląskiej”

Fundusze Europejskie
Fundusze Europejskie
Fundusze Europejskie
Fundusze Europejskie