A A+ A++
photo
Autor: System Publikacja: 23.11.2020

Zgłoszenia do konkursu Trust in Food. Festiwal Kreatywności

Trwa konkurs, którego efektem ma być zwiększenie zaufania konsumentów do dostawców żywności. Prace przygotowane przez zespoły złożone ze studentów i doktorantów można przesłać do 3 grudnia 2020 roku.
 
Swoją propozycję mogą zgłosić studenci studiów licencjackich, inżynierskich, magisterskich i doktoranckich szkół wyższych publicznych i niepublicznych działających na terenie Rzeczpospolitej Polskiej. Zespoły konkursowe powinny liczyć od 2 do 4 osób, a członkowie jednego zespołu nie muszą studiować na tej samej uczelni. Praca ma mieć formę plakatu i minutowego filmu poświęconego konkursowemu zagadnieniu.

W ramach przedsięwzięcia przewidziano warsztat online, podczas którego wszyscy zainteresowani będą mogli dowiedzieć się więcej na temat aspektów merytorycznych projektów i konkursu. Spotkanie, które odbędzie się 26 listopada, jest dobrowolne. Uczestnicy będą mieć także sposobność wzięcia udziału w indywidualnych konsultacjach, na które obowiązują zapisy. Do wyboru są następujące terminy: 27 listopada, 30 listopada, 1 grudnia, 2 grudnia, 3 grudnia 2020 r.

Konkurs jest realizowany w ramach rozpisanego na lata 2020 – 2022 projektu „Increasing consumer trust and support for the food supply chain and for food companies”. Inicjatywa jest prowadzona przez polski oddział EIT Food, czyli część Europejskiego Instytutu Innowacji i Technologii. To instytucja UE, której zadaniem jest stworzenie w Europie środowiska sprzyjającego innowacyjności i przedsiębiorczości. Zgłoszone pomysły staną się podstawą kampanii ukierunkowanych na wzrost zaufania konsumentów do sektora spożywczego w Polsce i za granicą, które będą rozpowszechniane w mediach społecznościowych.

Organizatorem konkursu zleconego przez University of Reading w Wielkiej Brytanii jest Uniwersytet Warszawski.
Regulamin, harmonogram konkursu i formularz zgłoszeniowy znajdują się na stronie internetowej konkursu.
Udostępnij:fbtwitter

Aktualności

Pokaż wszystkie
photo

Informacja w Biuletynie PŚ

Joanna Marek
2024-02-29 17:49:00
2024-03-05 07:54:31
29.02.2024
photo

2 miliony złotych na rozwój kadry dydaktycznej PŚ

Joanna Marek
2024-02-29 17:47:00
2024-03-04 10:56:03
29.02.2024
photo

Kadra dydaktyczna rozwinie skrzydła

Joanna Marek
2024-02-28 17:44:00
2024-03-05 07:57:03
28.02.2024
1 z 1

Więcej aktualności

© Politechnika Śląska

Ogólna klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych przez Politechnikę Śląską

Całkowitą odpowiedzialność za poprawność, aktualność i zgodność z przepisami prawa materiałów publikowanych za pośrednictwem serwisu internetowego Politechniki Śląskiej ponoszą ich autorzy - jednostki organizacyjne, w których materiały informacyjne wytworzono. Prowadzenie: Centrum Informatyczne Politechniki Śląskiej (www@polsl.pl)

Zasady wykorzystywania „ciasteczek” (ang. cookies) w serwisach internetowych Politechniki Śląskiej

Deklaracja dostępności

„E-Politechnika Śląska - utworzenie platformy elektronicznych usług publicznych Politechniki Śląskiej”

Fundusze Europejskie
Fundusze Europejskie
Fundusze Europejskie
Fundusze Europejskie