A A+ A++

Organizacja Zakładowa NSZZ "SOLIDARNOŚĆ"
Politechnika Śląska

Aktualności

photo
Autor: System Publikacja: 23.12.2020

Wyniki XVII edycji konkursu „Mój Pomysł na Biznes”

Spójne z ideą zrównoważonego rozwoju, nowatorskie i nawiązujące do zagadnień realizowanych w ramach Priorytetowych Obszarów Badawczych. Takie są prace nagrodzone w XVII edycji konkursu „Mój Pomysł na Biznes”. Jury pod przewodnictwem JM Rektora Politechniki Śląskiej prof. dr hab. inż. Arkadiusza Mężyka postanowiło wyróżnić 8 spośród 50 zgłoszonych prac.

Na podium znalazły się aż cztery koncepcje zaproponowane przez studentów:
 
I miejsce – 9000 zł
„Biolabkraft”
Marta Przypis, Łukasz Przypis (Wydział Chemiczny)
 
II miejsce – 6000 zł
„Simblink”
 Julian Malaka (Wydział Mechaniczny -Technologiczny)
 
II miejsce – 6000 zł
„Rewitalizacja nieczynnych nastawni kolejowych poprzez przekształcenie w apartamenty”
Jurand Nowak, Kornelia Kufeld, Kinga Betleja
(Wydział Transportu i Inżynierii Lotniczej, Wydział Architektury)
 
III miejsce – 4000 zł
„PlanetLove”
 Tomasz Staśko, Martyna Tomala (Wydział Inżynierii Środowiska i Energetyki)

W konkursie przyznano także cztery wyróżnienia, których autorzy otrzymali po 1000 zł. Wyróżnieni zostali: Artur Budzyński z Wydziału Transportu i Inżynierii Lotniczej („ARCAP – Autonomous Robot Calculating Algorithmically Price” ), Andrzej Włoch, Kamil Dworaczek z Wydziału Elektrycznego („Transoler”), Jakub Goliński, Aleksander Kubat, Patryk Pietrasiak, Szymon Świąder z Wydziału Elektrycznego („CTT Systems”) oraz Damian Latkowski i Patryk Dziendzioł z Wydziału Chemicznego („Etui z funkcją ładowania bezprzewodowego”).

Zgodnie z regulaminem przekazane nagrody pieniężne będą przeznaczone na realizację projektów biznesowych. Laureaci zobowiązani są do przedstawienia pisemnego sprawozdania ze sposobów wydatkowania nagród w terminie do trzech miesięcy po ich otrzymaniu. Skutkiem braku sprawozdania będzie zwrot nagrody.

Konkurs „Mój Pomysł na Biznes” wspomaga aktywizację pracowników, studentów i absolwentów Politechniki Śląskiej w zakresie przedsiębiorczości. Zgodnie z zapisami regulaminu: „Promowane są projekty opierające się o zrównoważone technologie, kreujące innowacyjne produkty i usługi, a w fazie realizacji zapewniające miejsca pracy.”. 
 
 
Pierwsza publikacja: 18 grudnia 2020 16.01 autor: Dominika Gnacek
Udostępnij:fbtwitter
Data aktualności
Tytuł
26.07.2024
https://portal.polsl.pl/nszz-solidarnosc/ps_aktualnosci/zapraszenie-do-jaworzna-na-komedie-wiesz-ze-wiem-rabat-20/
26.07.2024
https://portal.polsl.pl/nszz-solidarnosc/ps_aktualnosci/zapomoga-edukacyjna-na-zakup-podrecznikow-2024/
22.05.2024
https://portal.polsl.pl/nszz-solidarnosc/ps_aktualnosci/apel-i-referendum-w-sprawie-zielonego-ladu/
25.04.2024
https://www.polsl.pl/ps_aktualnosci/konkurs-plastyczny-moja-politechnika-3/
24.04.2024
https://portal.polsl.pl/nszz-solidarnosc/ps_aktualnosci/demonstracja-10-maja-w-warszawie-przeciw-zielonemu-ladowi/
09.04.2024
https://portal.polsl.pl/nszz-solidarnosc/ps_aktualnosci/odpowiedzi-kandydatow-na-rektora-do-pytan-pracownikow-politechniki-slaskiej/
09.04.2024
https://portal.polsl.pl/nszz-solidarnosc/ps_aktualnosci/elementor-5278/
20.10.2023
https://solidarnosckatowice.pl/niskie-place-i-splaszczanie-wynagrodzen-to-nauczyciele-akademiccy-wciaz-bez-znaczacych-podwyzek/

Archiwum aktualności

© Politechnika Śląska

Ogólna klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych przez Politechnikę Śląską

Całkowitą odpowiedzialność za poprawność, aktualność i zgodność z przepisami prawa materiałów publikowanych za pośrednictwem serwisu internetowego Politechniki Śląskiej ponoszą ich autorzy - jednostki organizacyjne, w których materiały informacyjne wytworzono. Prowadzenie: Centrum Informatyczne Politechniki Śląskiej (www@polsl.pl)

Zasady wykorzystywania „ciasteczek” (ang. cookies) w serwisach internetowych Politechniki Śląskiej

Deklaracja dostępności

„E-Politechnika Śląska - utworzenie platformy elektronicznych usług publicznych Politechniki Śląskiej”

Fundusze Europejskie
Fundusze Europejskie
Fundusze Europejskie
Fundusze Europejskie